Heracles en Almere City komen niet tot scoren in Almelo

ALMERE • Zo 15 september 2024 | 16:47 • Zondag 15 september 2024 | 16:47

Almere City heeft zondagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Heracles. In Almelo kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0

In een rommelige eerste helft viel er voor de neutrale toeschouwer niet al te veel genieten in het Asito stadion. Almere City was na 12 minuten dichtbij de openingstreffer via Baptiste Guillaume, maar de Belg zag zijn kopbal op de bovenkant van de lat ploffen (na een hoekschop). Vervolgens was Heracles gevaarlijk via Luka Kulenovic, die van dichtbij hoog over kopte.

Scheidsrechter Lindhout gaf 10 minuten voor rust een strafschop aan Almere City na een vermeende overtreding van Heracles doelman De Keijzer op Kornelius Hansen. De arbiter werd echter door de VAR naar het scherm geroepen en moest vervolgens zijn beslissing herzien. In de extra tijd van de eerste helft leek Heracles op voorsprong te komen via een goal Shiloh 't Zand, maar zijn goal werd geannuleerd omdat aangever Kulenovic buitenspel stond. Zo was het bij rust 0-0.

In de 2e helft nam Almere City aanvankelijk het initiatief zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Na een uur mocht de nieuwe aanwinst Thom Haye zijn opwachting maken: de middenvelder kwam in de ploeg voor een andere debutant Anas Tahiri.

Ook in de 2e helft grossierden beide ploegen in fouten en leek de angst om te verliezen groot bij beide formaties. In de slotfase drong Heracles nog stevig aan, maar het bleef uiteindelijk 0-0 in Almelo.