Oud-ploeggenoten kijken vol ongeloof naar Almeerder in NFL

ALMERE • Ma 9 september 2024 | 17:42 • Maandag 9 september 2024 | 17:42

Als kleine jongens speelden ze samen met hem American Football bij Flevo Phantoms in Almere. Nu is de 27-jarige Thomas Odukoya speler bij de Tennessee Titans dat uitkomt in de NFL, de belangrijkste competitie in American Football. Z'n teamgenoten van destijds keken zondagavond naar de eerste wedstrijd van de Titans. "Het is onmogelijk om daar te komen."

Eind augustus kreeg de Almeerder te horen dat hij deel uitmaakt van de 53 spelers waarmee de Tennessee Titans ingaat. Zondag stond de eerste wedstrijd in de NFL op het programma. De Titans namen het op tegen Chicago Bears.

"We zijn super trots op hem. Hij heeft er echt enorm hard voor gewerkt", vertelt vriend en oud-ploeggenoot Sjoerd van der Meer.

Vier jaar samen gespeeld
"We waren 15 toen hij bij ons in het team kwam. Toen begon het echt in ons team te lopen. We hebben vier jaar met elkaar gespeeld. En toen besloot hij naar Amerika te gaan. En sindsdien gaat het alleen maar goed met hem."

Odukoya (derde vanaf links) in actie bij de Flevo Phantoms

Dat Odukoya dit seizoen in actie komt in de NFL is bijzonder. 24 jaar geleden was het tweevoudig Super Bowl-winnaar Harald Hasselbach die de laatste Nederlandse veldspeler was in de NFL.

"Het is echt onmogelijk om daar te komen als Hollander. Dus ergens zijn we wel verbaasd, maar we zagen het altijd wel in 'm", vertelt oud-ploeggenoot Tim Callenbach.

Op de bank
Odukoya kwam zondagavond nog niet in actie en bleef op de bank. Maar oud-coach en voorzitter van de Flevo Phantoms Ronald Callenbach ziet het helemaal goedkomen dit seizoen.

"We blijven positief. Sommige spelers raken geblesseerd of de coach vindt een ander plan waar hij dan wel inpast. Hij gaat zeker veel spelen dit seizoen."

Omroep Flevoland heeft geprobeerd om Thomas Odukoya na afloop van de eerste wedstrijd van de Tennesee Titans te spreken, maar hij was helaas niet bereikbaar voor een reactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel