Krachtsporter Patricia Smit is klaar voor EK-debuut 'Sterkste Vrouw'

LELYSTAD • Do 15 augustus 2024 | 22:05 • Donderdag 15 augustus 2024 | 22:05

Patricia Smit uit Lelystad doet voor het eerst mee aan het Europees Kampioenschap 'Sterkste Vrouw'. De meervoudig Nederlands kampioene vertegenwoordigt Nederland komend weekend in het Engelse York.

Smit reist met veel zelfvertrouwen af naar Engeland. "Ik doe altijd mee voor een podiumplaats. Eerste plaats zou mooi zijn, maar ook de derde plaats is al fantastisch. Het is een heel sterk deelnemersveld want de drievoudig wereldkampioene Donna Moore uit Engeland doet ook mee."

Het Europees kampioenschap wordt op twee wedstrijddagen afgewerkt. legt Smit uit. "Zaterdag drie- en zondag twee onderdelen. Het zijn vergelijkbare onderdelen als bij de ‘Sterkste Vrouw van Nederland’, alleen echt wel een tandje zwaarder."

Smit heeft een verleden als het gaat om blessures. Maar voor deze uitdaging in Engeland lijkt ze precies op tijd helemaal fit. "Ik had bij het NK nog een knieblessure, maar dat ebt nu echt wel langzaam weg. Ik heb me goed voorbereid en goed getraind dus ik denk dat ik er wel klaar voor ben."

Mocht Smit in Engeland bij de beste vier eindigen in het eindklassement dan is ze ook verzekerd van deelname aan het Wereldkampioenschap.

Het EK 'Sterkste Vrouw' wordt zaterdag 17 en zondag 18 augustus gehouden in York.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel