Youssifou pakt nét geen goud na fotofinish, maar wel Olympisch zilver

ALMERE • Wo 31 juli 2024 | 12:46 • Woensdag 31 juli 2024 | 12:46

Roeister Laila Youssifou uit Almere heeft op de Olympische Spelen in Parijs een zilveren medaille behaald. Samen met Roos de Jong, Bente Paulis en Tessa Dullemans werd ze op de streep geklopt door de Britten, nadat de Nederlandse boot de hele race op kop lag. Een fotofinish moest uitsluitsel bieden. Het verschil was 0,15. De derde plek was voor Duitsland.

Haar oude roeiclub Pampus leefde tijdens de race intens mee, en zijn trots op Youssifou. "We zijn relatief een kleine club die zich meer op de breedtesport richt dan op de wedstrijdsport. Dan is het extra bijzonder als iemand van je eigen club meedoet in zo'n boot", aldus Marianne Schram van de roeivereniging.

Roeivereniging Pampus geniet van finale Youssifou
In de laatste meters stijgt de spanning flink als het een nek-aan-nek race wordt tussen Nederland en Groot-Brittannië. De oud-clubgenoten van Youssifou denken dat ze goud gaat halen, maar zien de Britten in de laatste meters langszij komen. "Jammer dat ze op het laatste inzakten. Heel jammer", reageert een oudere roeier.

"Wat een stress, man! Dit is niet goed voor m'n hart." reageert een andere enthousiaste roeier. "Maar wat een fantastische roeipot, een fantastische finale. Zilver op de Olympische Spelen, beter kan gewoon niet."

Eerder op de dag wonnen de mannen ook op de dubbel een gouden medaille. Zij behaalden voor Nederland de eerste plak tijdens deze Spelen.


Drie jaar geleden tijdens de Olympische Spelen in Tokio kwam Youssifou ook in actie met de dubbel vier. Destijds werd zij samen met Inge Janssen, Nicole Beukers en Olivia van Rooijen zesde.

Na afloop reageerde Youssifou voor de camera van de NOS.

Wil je weten welke Flevolanders er verder nog meedoen aan de Spelen, lees het hier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel