Gemengde gevoelens Youssifou na bijna-goud in olympische finale: 'Zilver met gouden randje'

ALMERE • Wo 31 juli 2024 | 15:05 • Woensdag 31 juli 2024 | 15:05

Roeister Laila Youssifou uit Almere reageert met gemengde gevoelens na de intense olympische finale. Samen met Roos de Jong, Bente Paulis en Tessa Dullemans lag het Nederlandse viertal de hele race in Parijs aan kop, maar werd vlak voor de finish ingehaald door de Britten. "Het is eigenlijk best een mooie medaille, maar toen zei Roos: wel jammer van de kleur."

Een fotofinish moest de doorslag geven in de strijd om het goud, waarbij bleek dat het verschil met Groot-Brittannië slechts 0,15 seconde was. "Het is zilver met een gouden randje. Dat is ergens zuur, maar ergens ook heel vet. Ik denk dat geen enkele kleur medaille je zo gretig houdt als zilver," zegt Youssifou na afloop van de race tegen NOS.

De Almeerse is trots op de vechterslust die het team, dat pas een jaar in deze samenstelling roeit, heeft laten zien. "We kunnen blijdschap halen uit hoe we als team hier staan en hoe we de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt. Dat is echt bijzonder en daar ben ik supertrots op," zegt mederoeister De Jong geëmotioneerd.

Dit zilver is de tweede medaille voor Nederland op de Spelen van Parijs. Enkele minuten eerder wonnen de mannen van de dubbelvier goud.

Drie jaar geleden nam Youssifou ook deel aan de Olympische Spelen in Tokio, waar zij samen met Inge Janssen, Nicole Beukers en Olivia van Rooijen de zesde plaats behaalde in de dubbelvier.

Lees ook: Dit zijn de Flevolanders die meedoen aan de Olympische Spelen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel