Trots overheerst bij het zien van Yara ten Holte op Spelen: 'Parijs stond al lang rood omcirkeld'

ALMERE • Do 25 juli 2024 | 15:01 • Donderdag 25 juli 2024 | 15:01

Met een high five viert Marcel Post de eerste overwinning van de Nederlandse handbalsters op de Olympische Spelen in Parijs met zijn vrouw Bea. De 34-31 zege op Angola stemt de vrijwilliger van handbalvereniging HAVAS uit Almere gematigd tevreden. "Het moet nog wel een stukje beter."

Post volgt met grote interesse de verrichtingen van de Almeerse doelvrouw Yara ten Holte. Zij begon ooit in de jeugd bij HAVAS, maar is inmiddels uitgegroeid tot international en keepster van het Deense Odense. Een jaar of vier geleden, in de coronatijd, leerde Post Ten Holte kennen bij het walking football bij HAVAS. "Yara mocht niet trainen bij Dortmund en deed toen een keer of drie mee met het walking football."

Trots
De twee hebben sindsdien contact met elkaar, ook omdat Post bij wedstrijden van het Nederlands team vrijwilliger is. "Ze had toen Parijs al rood omcirkeld, keel veel verder vooruit. Als je dan ziet dat ze hier staat, dan ben ik ook wel trots."

De handbalsters begonnen overigens al een dag voor de openingsceremonie met hun wedstrijd, omdat er anders teveel wedstrijden in te korte tijd moeten worden gespeeld. De handbalsters spelen zondagavond hun volgende wedstrijd. Tegenstander is dan thuisland en regerend olympisch kampioen Frankrijk.

Post hoopt dat de handbalsters in ieder geval de kwartfinale halen. Vanaf dat moment worden de wedstrijden in Lille in Noord-Frankrijk gespeeld en daar wil de Almeerder naartoe. "Ik hoop dat het dan gaat lukken om kaarten te regelen. Dat zou heel mooi zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel