Meindert Ruiten snelste bij Schoklandloop: 'Ik had al vrij snel door dat het ging lukken'

SCHOKLAND • Do 27 juni 2024 | 23:53 • Donderdag 27 juni 2024 | 23:53

Meindert Ruiten was donderdagavond de snelste atleet bij de Schoklandloop. De Urker atleet kwam op het voormalige eiland Schokland na 10,4 kilometer alleen over de finish. Hij deed dat in een tijd van 37 minuten en 51 seconden. De winnares bij de dames op de 10,4 kilometer was Annemarie Rustenburg uit Biddinghuizen.

Anderhalve minuut voorsprong
Het was voor Ruiten al snel duidelijk dat hij de wedstrijd kon winnen. Hij nam al snel een voorsprong en finishte uiteindelijk met anderhalve minuut voorsprong op de concurrentie. De Schoklandloop was voor hem een goede voorbereiding voor een marathon die hij in januari in Oeganda gaat lopen.

"Die marathon is voor Compassion. Dat is een organisatie die kinderen uit de sloppenwijken haalt. Dat ze naar school kunnen en gevoed worden."

Recordaantal deelnemers
Er gingen donderdagavond 450 deelnemers van start op de 5- en de 10,4 kilometer. Volgens Rienk Bernhard van de organisatie is dat een record en is de rek ook nog niet uit het evenement dat haar lustrum vierde.

"We zijn ieder jaar 40 procent gegroeid. Dit jaar stond ons piketpaaltje op 450. Zeshonderd deelnemers is realistisch. Maar dan stel ik voor dat we voor de 635 deelnemers gaan. Dat is ook het magische getal van inwoners dat destijds het eiland moest verlaten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel