Almere City middenvelder Esajas verhuist naar TOP Oss

ALMERE • Do 27 juni 2024 | 13:36 • Donderdag 27 juni 2024 | 13:36

Middenvelder Marcelencio Esajas verhuist per direct van Almere City FC naar TOP Oss, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Esajas, die deze zomer niet kon rekenen op contractverlenging in Almere, tekent donderdag een contract voor twee seizoenen in Brabant, met een optie voor een derde seizoen.

Esajas doorliep de jeugdopleiding van Almere City en tekende zijn eerste profcontract bij de club. In het seizoen 2021/2022 debuteerde hij onder toenmalig hoofdtrainer Gertjan Verbeek in het betaalde voetbal tijdens de met 3-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC.

Eredivisie debuut
Op 13 augustus 2023 mocht Esajas tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente als invaller zijn eredivisie-debuut maken voor Almere City onder trainer Alex Pastoor.

Het werden zijn enige minuten op het hoogste niveau in het afgelopen seizoen. Esajas speelde de afgelopen voetbaljaargang voornamelijk zijn wedstrijden in Jong Almere City in de Tweede Divisie.

Spits Wildeboer
Onlangs maakte ook spits Tijmen Wildeboer dezelfde overstap van Almere City naar TOP Oss. Wildeboer tekende op 11 juni een contract voor twee seizoenen met een eenzijdige optie vanuit de club voor nog een extra jaar. Ook Wildeboer kreeg deze zomer geen nieuwe verbintenis aangeboden in Almere.

De 22-jarige Wildeboer debuteerde op 16 oktober 2020 in de Keuken Kampioen Divisie voor zijn toenmalige club Jong AZ tegen Jong Ajax. Ook voor Almere City kwam hij 21 wedstrijden uit in de Keuken Kampioen Divisie (voornamelijk als invaller).

Na de promotie naar de eredivisie kwam Wildeboer het afgelopen seizoen uit in de Tweede Divisie voor de beloftenploeg, waarvoor hij vijftien keer scoorde en vijf assists gaf in 29 duels.

Veel oud Almere City spelers bij TOP
Bij TOP Oss komen Wildeboer en Esajas meerdere spelers tegen die een verleden hebben bij Almere City FC: zo speelden de verdedigers Lars Nieuwpoort en Calvin Mac-Intosh en aanvaller Joshua Zimmerman bij de Almeerse club.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel