Oud-olympisch atleet Evert Hoving roemt bestuur jubilerend AV NOP

EMMELOORD • Zo 25 juni 2023 | 13:23 • Zondag 25 juni 2023 | 13:23

AV NOP uit Emmeloord viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Het is één atleet van de atletiekvereniging gelukt mee te doen aan de Olympische Spelen. Evert Hoving (70) vertegenwoordigde Nederland in 1976 bij de Spelen in Montreal. Er is Hoving, die als 15-jarige ooit zijn carriere in Emmeloord van de club begon één ding altijd bij gebleven. Hoving: "Ze waren een kleine club, maar altijd goed georganiseerd. Ze hadden goed kader. Bestuurlijk zat het goed in elkaar”

De deelname aan de Olympische Spelen kwam destijds voor Hoving als een verrassing. Hij was net hersteld van een achillespeesblessure toen hij zich bij een wedstrijd in Stockholm tot zijn eigen verbazing wist te kwalificeren. De oud-olympisch atleet wist zich met een 6e en een 5e plaats in de series op de 800 en 1500 meter niet te plaatsen voor de finales. Toch was volgens vrijwilliger Wim van der Veen bij AV NOP iedereen trots op Hoving.

Oud-olympisch atleet Evert Hoving

AV NOP blijft ook de komende jaren in beweging. De club gaat volgens voorzitter Erik Hellendoorn energiezuinige ledverlichting plaatsen. Daarnaast zal in 2025 de baan worden gerenoveerd. Hellendoorn: "AV NOP is klaar voor de komende zestig jaar. Zeker. Daar gaan we voor!’’

Veel vrijwilligers
Volgens Hellendoorn richt de atletiekvereniging zich op een brede doelgroep: "We hebben wandelaars, we hebben recreanten, we hebben wedstrijdatleten en waar ik heel blij mee ben is dat we een beroep kunnen doen op een grote groep vrijwilligers." Eén van die vrijwilligers is Wim van der Veen. Hij is al meer dan vijftig jaar met veel plezier betrokken bij de club. Van der Veen: ‘’Ik heb het altijd een enorme goede uitlaatklep gevonden. Ik ben jong boer geworden, maar vond het altijd heel leuk om daarnaast iets te hebben. De donderdagavond was voor mij altijd een soort uitgaansavond. Heel prettig."

AV NOP viert het hele jaar met diverse wedstrijden haar jubileum. Op 7 oktober is het afsluitende jubileumfeest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel