Almeerders tweede bij wereldbekerwedstrijd Dutch Water Week

LELYSTAD • Ma 6 juni 2022 | 11:18 • Maandag 6 juni 2022 | 11:18

Windfoilers Lilian de Geus en Max Castelein uit Almere zijn zondag als tweede geëindigd bij de wereldbekerwedstrijd in Lelystad. Het was zondag de slotdag van Allianz Regatta 2022. Castelein werd tweede bij de mannen, De Geus won zilver bij het windfoilen voor vrouwen.

Huig-Jan Tak nam zaterdag bij het windfoilen de koppositie in de ranglijst over van Castelein. Door de regen verdween het laatste beetje wind van de dag en daarom werden de medalraces zondag niet gevaren. De ranglijst bepaalde daarom de einduitslag. Dat gold ook voor de vrouwen. Castelein eindigde achter Tak, De Geus volgde na Maria Belen Bazo uit Peru.

De Allianz Regatta 2022 werd gehouden tijdens de Dutch Water Week. De internationale wedstrijden werden gehouden op het water bij Lelystad en Almere. De top van de wereld in de Olympische klassen deed mee en een brede groep groep zeilers in zeven niet-Olympische klassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel