Explosie en vuurwerkbom: burgemeester Almere sluit twee woningen

ALMERE • Za 26 oktober 2024 | 10:26 • Zaterdag 26 oktober 2024 | 10:26

Burgemeester Van der Loo van Almere heeft twee woningen tijdelijk gesloten in Almere Poort, vanwege verschillende incidenten eerder deze week. Bij een huis in de Roemeniëstraat was een explosie en aan de Hongarijeplaats werd een explosief gevonden.

Volgens Van der Loo zijn de maatregelen bedoeld om de rust in wijk te beschermen en herstellen. "De gebeurtenissen hebben grote impact op de buurt", zegt hij na een gesprek met buurtbewoners. "Ik neem de zorgen die mensen met mij hebben gedeeld dan ook heel serieus. Dit moet stoppen en de maatregelen die ik tref moeten daaraan bijdragen."

Op de Roemeniëstraat ging in de nacht van afgelopen maandag op dinsdag een explosief af. Dat werd op camera vastgelegd.

Een dag later werd ook een 15-jarige Rotterdammer opgepakt. Bewoners van de straat zagen iemand lopen met een mogelijk explosief en waarschuwden de politie. Die kwam samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en Team Forensische Opsporing naar de straat voor onderzoek. Daar werd een vuurwerkbom aangetroffen.

Sinds september is in de Roemeniëstraat al cameratoezicht na een explosie bij een huis. Nu plaatst de gemeente nog een extra camera in de wijk.

Grote zorgen
Het is al tijden onrustig in het Europakwartier in Almere Poort. Na de explosies werd er ook nog een lichaam gevonden. Hoewel het verband tussen beide voorvallen onduidelijk is, maken verschillende buurtbewoners zich zorgen over de veiligheid in hun wijk. "Het is voor ons heel zorgelijk en vervelend. Er moet snel een einde aan komen", zei een buurtbewoners eerder deze week.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel