Laatste voorbereidingen getroffen voor lichtkunstfestival rondom Weerwater

ALMERE • Do 24 oktober 2024 | 6:00 • Donderdag 24 oktober 2024 | 6:00

Artificial Humans, Het Weerlicht en Abri Maximaal. Het zijn allemaal lichtkunstwerken die de komende weken te zien zijn rondom het Weerwater in Almere. Vrijdag begint het festival ALLUMINOUS vol met lichtkunst in Almere.

Op woensdagavond wordt nog de laatste hand gelegd aan de tien kunstwerken. Er worden wat hekken neergezet en de laatste lichten worden geplaatst. "Er moet hier en daar nog wat aangepast worden", zegt projectleider Sandra van Beers. Voor haar een spannend moment. "Ik heb de kunstwerken nog niet in volle glorie gezien, dus ik ben heel benieuwd."

De route is zo'n 5,5 kilometer lang. Tijdens de route kom je tien kunstwerken tegen. Ook de paden naar de kunstwerken toe zijn verlicht. "Bijvoorbeeld het Lumièrepark, die is enorm mooi verlicht." Als je niet wilt lopen, kun je de route ook per fiets doen", zegt Van Beers.

Het verlichte Lumièrepark

Theater en kunst verenigd
Het unieke aan het gratis ALLUMINOUS festival is de samenwerking tussen theater en kunst, zegt Van Beers. "We koppelen iemand uit het theater aan een kunstenaar. Je krijgt dan heel andere types lichtkunstwerken."

Eén van de kunstwerken die je tegenkomt is Motus Vitae. Een samenwerking vanuit Suburbia tussen theatermaker Tim Vermeulen en kunstenaar Louise te Poele. Motus Vitea is een bewegend kunstwerk, zegt Vermeulen. "Het bestaat uit grote reflecterende bollen die bewegen in de vorm van een heelal."

Met het kunstwerk willen de kunstenaars laten zien dat we ons bewust moeten zijn van de schoonheid om ons heen. "Het is een wonder dat dit allemaal bestaat, een ode aan ons bestaan", zegt Te Poele.

Motus Vitae

Afgelopen jaren volop drukte
Het is de derde editie van het lichtfestival. Andere edities waren drukbezocht en zorgden voor tienduizenden bezoekers.

ALLUMINOUS start iedere avond om 18.00. Op vrijdagen en zaterdagen zijn de kunstwerken te zien tot 23.00. Van zondag tot en met donderdag zijn de kunstwerken te zien tot 22.00. Het festival duurt tot en met 3 novenber.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel