Duizenden extra bezoekers voor ALLUMINOUS

ALMERE • Ma 30 oktober 2023 | 17:32 • Maandag 30 oktober 2023 | 17:32

De tweede editie van lichtkunst-festival ALLUMINOUS in Almere heeft meer bezoekers getrokken dan de eerste editie. Volgens Sandra van Beers, woordvoerder van ALLUMINOUS, waren er maar liefst 34.000 bezoekers die de route langs de kunstwerken hebben afgelegd. Dat zijn er 4.000 meer dan vorig jaar.

Het doel van de organisatie was om hetzelfde aantal bezoekers op het festival te verwelkomen als de vorige editie. "Daar zitten we dus boven, ondanks de regen. Bezoekers hebben blijkbaar hun regenjas aangetrokken en zijn gekomen.", vertelt Sandra van Beers.

De reacties waren volgens haar dan ook overwegend positief. "Er zijn natuurlijk altijd mensen die zeggen dat ze iets niet leuk vonden, maar tot nu toe heb ik vooral positieve reacties gehoord."

Meer kinderen
Ook viel het haar op dat er dit jaar veel meer kinderen waren dan vorig jaar. "Dat kwam doordat het festival dit jaar in de herfstvakantie viel. Van de bezoekers was 25 tot 30 procent kind."

Toch kan Sandra de toename in bezoekersaantallen niet helemaal verklaren. "Misschien hebben bezoekers van de eerste editie het erover gehad met buren of familieleden. Het festival heeft ook iets meer bekendheid en bezoekers van vorig jaar zagen we dit jaar weer terug."

Volgende editie
De verwachting is dat er volgend jaar een derde editie van het festival komt. "Het is nog niet honderd procent zeker, maar we hopen het wel. We hebben al positieve geluiden gehoord, maar we kunnen het nu nog niet bekend maken."

Dit verhaal is gemaakt door Engeline Keizer. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel