Vanaf volgend jaar september geen arbeidsmigranten meer in Lelystaete

LELYSTAD • Do 17 oktober 2024 | 15:25 • Donderdag 17 oktober 2024 | 15:25

Vanaf volgend jaar september worden er in het gebouw Lelystaete in Lelystad geen arbeidsmigranten meer gehuisvest. Van der Valk Investments, de eigenaar van het gebouw in het Lelycenter, kreeg in 2015 een tijdelijke vergunning. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten die niet te verlengen.

In het gebouw is ruimte voor 330 arbeidsmigranten, verdeeld over 66 appartementen.

De gemeente Lelystad is van mening dat de vergunning niet moet worden verlengd vanwege de ambitie om het gebied Lelycentre "te transformeren tot een hoog stedelijk (woon)milieu", zo staat in de uitleg. "Met een heldere ruimtelijke structuur waar kwalitatief wonen en passende voorzieningen zijn te vinden."

Nog geen alternatief
Waar de arbeidsmigranten volgend jaar wel kunnen wonen is nog niet duidelijk. "We hebben goed contact met de eigenaar en initiatiefnemer over alternatieven en mogelijke oplossingen, aangezien de vergunning in september 2025 afloopt," laat verantwoordelijk wethouder Dennis Grimbergen weten.

Het Lelycentre moet de komende jaren een flinke opknapbeurt krijgen. Het gebouw achter Lelystaete, het Maerlanthuis wordt gesloopt. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

Lees ook: Lelystedelingen zijn leegstaande gebouwen zat: 'Jongeren staan op het dak'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel