Wraakzuchtige ex steekt theater in brand tijdens rampenoefening

ALMERE • Wo 16 oktober 2024 | 6:51 • Woensdag 16 oktober 2024 | 6:51

Verschillende hulpdiensten hebben dinsdagavond in de Kunstlinie in Almere Stad samen een rampenoefening gehouden. Ook het Rode Kruis, de gemeente Almere, bhv'ers van de Kunstlinie en zo'n 300 figuranten speelden een rol in de oefening.

Het scenario was dat tijdens een concert brand ontstond in de kleedruimtes en in de orkestbak. De branden zijn gesticht door een man die het niet kan verkroppen dat zijn relatie ten einde is.

Zijn ex zit met haar nieuwe vriend in de theaterzaal. Zij en de andere bezoekers moeten de ruimte ontvluchten. Sommige mensen raken gewond, de brandstichter wordt in de parkeergarage door de politie in de boeien geslagen.

Het theater was gekozen als plek voor de oefening omdat er tijdens voorstellingen veel mensen aanwezig zijn.

"Voor ons is dan de samenwerking met de bedrijfshulpverlening belangrijk, zodat de ontruiming goed verloopt. En het is niet alleen belangrijk dat de mensen op tijd buiten zijn, maar ook dat de hulpdiensten goed samenwerken in het bestrijden van een brand", legt Hildemarie Schippers, hoofd Crisisbeheersing van de Veiligheidsregio uit. "Als je dat soort dingen oefent, dan gaat het in het echt ook beter."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel