Volgende poging voor een nieuwe havo/vwo-school in Lelystad

LELYSTAD • Di 15 oktober 2024 | 16:45 • Dinsdag 15 oktober 2024 | 16:45

De Eduvier Onderwijsgroep gaat opnieuw proberen om een nieuwe havo/vwo-school te starten in Lelystad; het Argentum College. Vorig jaar waren er onvoldoende steunverklaringen van ouders voor een nieuwe school, maar bij Eduvier is er nog steeds de overtuiging dat de school er moet komen.

Eduvier richt zich voornamelijk op speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Het Argentum College zou hier niet onder gaan vallen. Bij de onderwijsgroep zien ze de nieuwe school vooral als een alternatief voor bijvoorbeeld een grootschalige scholengemeenschap zoals het Porteum in Lelystad.

Aandacht voor het individu
Het moet een kleinschalige school worden, met op termijn zo'n 550 leerlingen, waar veel aandacht is voor de individuele leerling en de ouders.

"Wij denken dat er nog steeds behoefte is aan zo'n school", zegt Peter Nooitgedagt, directeur speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) van Eduvier in Lelystad. "Ook gezien de verwachte groei van het aantal inwoners van Lelystad is er ruimte voor een extra school."

De aanpak om voldoende steun te krijgen voor de nieuwe school is anders dan vorig jaar. "We hebben nog wel een soort interesseverklaring nodig van ouders, maar we werken ook met een marktonderzoek waardoor we niet meer alleen van deze verklaringen afhankelijk zijn", legt Nooitgedagt uit. Het marktonderzoek moet cijfermatig aantonen dat er plek is voor een nieuwe school in Lelystad.

Augustus 2026 open
Als Eduvier nu wel door de eerste fase komt, dan volgt er een gesprek met de Inspectie van het Onderwijs.

De minister van onderwijs moet in dat geval in juli 2025 definitief besluiten of de school er komt of niet. Bij een positieve uitkomst zou de school in augustus 2026 moeten starten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel