Ouders ernstig zieke Levi overdonderd door reacties na telefoontje met wereldster Bellingham

ALMERE • Di 15 oktober 2024 | 12:53 • Dinsdag 15 oktober 2024 | 12:53

De ouders van de ernstig zieke Levi uit Almere zijn overdonderd door de vele reacties die ze hebben gehad nadat hun 6-jarige zoontje vrijdag belde met zijn held Jude Bellingham. De voetballer van Real Madrid sprak Levi voordat hij een MRI-scan kreeg in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Het bewuste telefoongesprek, dat inmiddels wereldnieuws is geworden, zindert nog steeds na bij vader Danny van Krimpen. "We hebben heel veel positieve reacties gekregen. Ik denk dat het wereldnieuws is geworden, omdat het zo spontaan was. Dit hadden we van tevoren niet verwacht."

Het gesprek kwam tot stand toen de voetballers van Jong Oranje een bezoek brachten aan het Prinses Máxima Centrum.

Er was nog een half uur over voordat Levi onder narcose zou gaan en in die tijd kon hij met de mannen voetballen.

Favoriete speler
Op een gegeven moment werd Levi gevraagd wie zijn favoriete speler is. Bellingham, antwoordde hij. Dat hoorde Noah Ohio, de spits van FC Utrecht, die in het verleden met de sterspeler van Real Madrid voetbalde.

Ohio besloot Bellingham op te bellen om even kort met Levi te spreken. Niet alleen Levi is dan door het dolle heen omdat hij met zijn idool praat, ook zijn vader kan niet geloven wat er gebeurt.

"Hier kan geen geld tegenop. Als je als wereldspeler de tijd neemt om zoiets te doen is dat fantastisch. Het was echt uit het hart."

Ondanks de ziekte waar Levi mee te maken heeft, gaat het volgens zijn vader naar omstandigheden goed. "De behandeling slaat aan, maar de chemotherapie blijft zwaar. We hebben nog een lange weg te gaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel