Verdachten die in Almere werden opgepakt voor schietpartij Alphen aan den Rijn langer in de cel

ALMERE • Ma 14 oktober 2024 | 17:11 • Maandag 14 oktober 2024 | 17:11

De twee verdachten die vorige week donderdag in Almere zijn aangehouden vanwege een schietpartij in Alphen aan den Rijn blijven twee weken langer in voorarrest. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het tweetal wordt verdacht van het beschieten van een woning. De schietpartij vond rond 17.30 uur plaats aan de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn. Volgens verschillende media liep een schutter met een groot geweer over straat en beschoot hij twee woningen. Daarbij raakte niemand gewond.

Diezelfde donderdagavond zijn twee andere verdachten in Alphen aan den Rijn aangehouden omdat dit duo een explosief bij zich had. Het voorarrest van dit tweetal is ook verlengd met twee weken.

Meerdere incidenten
Het Openbaar Ministerie houdt rekening met een verband tussen vier incidenten. Naast de schietpartij op donderdagavond, vond er vrijdag een explosie plaats bij een woning in Rijnsaterwoude.

Op zaterdag werd er in Alphen aan den Rijn op een andere woning geschoten. Voor die schietpartij zijn twee verdachten aangehouden, zij worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Om te onderzoeken of de vier incidenten met elkaar te maken hebben heft de politie dit weekend een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld, onder leiding van een officier van justitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel