Overval op juwelier in Batavia Stad

LELYSTAD • Zo 13 oktober 2024 | 11:26 • Zondag 13 oktober 2024 | 11:26

Bij Siebel Juweliers in Batavia Stad in Lelystad is zondagochtend een overval gepleegd. Volgens de politie is niemand gewond geraakt.

De overval aan het Bataviaplein gebeurde rond 10:45 uur. Op dat moment was Batavia Stad al geopend voor het publiek.

De politie zegt dat een man met een hamer de winkel in kwam en vervolgens de vitrines kapot sloeg. Zijn gezicht was onherkenbaar door een bivakmuts. Ook droeg hij een tas waar de buit in werd gestopt. Op hetzelfde moment stond in de buurt van het Outlet Center een tweede verdachte te wachten met een scooter.

De twee verdachten zijn gevlucht over de Sluisbrug in de richting van de Boeier. De politie vermoedt dat ze vervolgens richting het Karveel zijn gereden.

Burgernet
Ook is via Burgernet een bericht verspreid. Daarin staat dat de daders zijn vertrokken op een ‘mat zwarte motorscooter met oranje accenten.’ Rond het middaguur liet de politie weten dat de scooter en de verdachten niet zijn aangetroffen.

Signalement
De man met de hamer zou een lichte huidskleur hebben en tussen de 1.70 meter en 1.80 meter lang zijn. Hij had donkere kleding aan. Ook de scooterrijder was donker gekleed. Zijn gezicht was niet zichtbaar door een zwarte helm met donker vizier.

Het is niet voor het eerst dat overvallers het hebben gemunt op Siebel Juweliers in Batavia Stad. Half augustus was dat ook het geval. Net als nu gebeurde dat in het weekend terwijl de Fashion Outlet was geopend voor bezoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel