Gewapende overval op juwelier in Batavia Stad: "Iedereen begon ineens te rennen"

LELYSTAD • Za 17 augustus 2024 | 11:41 • Zaterdag 17 augustus 2024 | 11:41

Bij de Siebel Juwelier in Batavia Stad in Lelystad heeft zaterdagochtend een gewapende overval plaatsgevonden. Het winkelpersoneel en de aanwezige klanten zijn door de overvallers bedreigd. De politie zegt dat er geen gewonden zijn gevallen, het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt.

De overval aan het Bataviaplein gebeurde rond 11:10 uur. Getuigen hoorden schoten: "Iedereen begon ineens te rennen. We zijn snel een winkel in gerend, het winkelmeisje deed meteen de deur op slot."

Winkelend publiek zag twee jongens met een pistool en tassen wegrennen. Volgens de politie zou het gaan om twee mannen met een getinte huid. Ze droegen zwarte kleding, maskers en hoofddeksels.

De overvallers zijn volgens de politie met een blauwe personenauto weggereden. Er is veel politie naar Batavia Stad opgeroepen, agenten ondervragen getuigen. Ook alle eenheden zijn nationaal opgeroepen om de daders te zoeken. Daarnaast is er een helikopter ingezet om de overvallers te kunnen vinden.

Volgens een woordvoerder van Batavia Stad blijft de Fashion Outlet open voor bezoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel