Nieuwe naam voor stadsdeel ZuiderC wordt Meander, Zuiderhage of Nieuw Larsen

LELYSTAD • Vr 11 oktober 2024 | 8:44 • Vrijdag 11 oktober 2024 | 8:44

Meander, Zuiderhage of Nieuw Larsen. Dat zijn de drie opties om de naam ZuiderC in Lelystad te vervangen.

Inwoners van de provinciehoofdstad konden een maand lang namen insturen voor de nieuwe woonwijk en van de 263 ingezonden ideeën heeft de gemeente een top drie gemaakt. Lelystedelingen mogen nu weer stemmen op welke naam ze het beste vinden.

De gemeenteraad vond dat het nieuwe stadsdeel een andere naam moet krijgen dan de werknaam ZuiderC. Die veroorzaakt namelijk verwarring, omdat in Lelystad ook een Zuiderzeewijk bestaat.

Motivatie
De bedenkers van de namen moesten ook een motivatie schrijven over waarom deze namen zijn gekozen. Meander is afgeleid van de naam van een Turkse rivier, in het Grieks wordt het ook gebruikt voor oneindigheid. 'Het geeft ook beweging aan,' is er op de website van de gemeente te lezen. 'De wijk maakt meer doorstroming mogelijk in Lelystad. Lelystad is in beweging.'

Zuiderhage zegt iets over de locatie van de wijk, in het zuiden van de stad. 'De toevoeging ‘hage’ heeft hier de betekenis van ‘tuin’ en is in Nederland ook bekend in de namen ’s-Gravenhage en Stadshagen.'

Nieuw Larsen komt voort uit het dorp Larsen dat ooit op Lelystads grondgebied zou worden gebouwd maar er nooit is gekomen. Aan de Larserdreef zou dan Nieuw Larsen liggen.

Lees ook: Larsen, het Flevolandse dorp dat er nooit kwam

Stemmen op de nieuwe naam kan nog tot 21 oktober via de site van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel