Helikopters boven Almere Buiten, verdachten van schietpartij aangehouden

ALMERE • Do 10 oktober 2024 | 19:47 • Donderdag 10 oktober 2024 | 19:47

Inwoners van Almere Buiten zijn donderdagavond opgeschrikt door twee politiehelikopters die boven de Molenbuurt cirkelden. De helikopters hielpen volgens de politie met de aanhouding van twee verdachten, die in Alphen aan de Rijn betrokken zouden zijn geweest bij een schietincident.

De schutter liep volgens verschillende media in Alphen aan de Rijn met een groot geweer over straat en beschoot twee woningen. Het was op het moment van de beschietingen erg druk in de straat. Veel voorbijgangers waren getuige.

Arrestatie in Almere
Na een achtervolging werden de verdachten uiteindelijk bij het Grondzeilerplantsoen in Almere aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI). Deze dienst heeft de leiding bij de inzet van speciale eenheden van politie en Defensie.

Bij de aanhouding van het tweetal is volgens de politie een vuurwapen in beslag genomen. Een gedeelte van de straat is rond de actie tijdelijk afgezet door de politie.

Omroep West

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel