Boerenschuren in brand bij Ens, vlammen slaan uit dak

ENS • Di 8 oktober 2024 | 22:15 • Dinsdag 8 oktober 2024 | 22:15

Drie boerenschuren in het buitengebied van Ens staan in brand. Daarbij is zover bekend niemand gewond geraakt. Op foto's is te zien dat de vlammen uit het dak van de gebouwen slaan. Volgens de brandweer moeten de panden als verloren worden beschouwd. Volgens de brandweer lagen de schuren vol aardappelen en hout. De oorzaak van het vuur is nog niet bekend.

Drie woningen in de omgeving zijn ontruimd vanwege de rookontwikkeling. De bewoners van die huizen worden opgevangen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er vooralsnog geen gevaar voor de rest van de omgeving.

De brand is rond 21.00 uur gemeld bij de hulpdiensten. Pal naast de drie brandende gebouwen staat nog een schuur. Die probeert de brandweer te redden door dat pand nat te houden. Om voldoende water te hebben om de brand te blussen zijn meerdere grootwatertransporten opgeroepen. Dat zijn brandweervoertuigen die veel bluswater kunnen brengen naar de plek van de brand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel