Huurder moet van rechter woning verlaten na overlast door vrienden

ALMERE • Di 8 oktober 2024 | 14:01 • Dinsdag 8 oktober 2024 | 14:01

Een huurder die al 20 jaar in een woning aan de Vrijmark in Almere Haven woont, moet van de rechter zijn woning verlaten. Volgens woningcorporatie Ymere zou de huurder zijn huis hebben omgetoverd tot een 'inloophuis' voor bekenden. Zijn vrienden zouden in de portiek plassen, er in slaap vallen, over de balkons lopen en bij alle buren aanbellen.

De huurder verklaarde tijdens de zitting dat hij uit medelijden zijn deur openzette voor mensen zonder onderdak. Dit liep uit de hand toen hij de sleutels van de portiek aan verschillende vrienden uitleende en deze niet meer terugkreeg.

Vreemde man op balkon
Zijn bezoekers wisten op verschillende manieren het gebouw binnen te komen, zelfs via het dak. Dit leidde tot onveilige situaties voor de andere bewoners, die kampten met geluidshinder en onbekenden die door het gebouw liepen.

Een buurvrouw vertelde aan Ymere dat ze zich niet meer veilig voelt in haar eigen woning. Ze verklaarde dat ze een vreemde man op haar balkon had aangetroffen en dat de geur van wiet zich door het hele gebouw verspreidde.

Ook schreef ze dat haar kind bang is zodra ze het gebouw binnengaan. "We voelen ons echt onveilig", aldus de buurvrouw.

Geen verslaving
De huurder ontkende tijdens de zitting problemen te hebben met drugs of alcohol en zei dat zijn vrienden ook geen verslavingen hadden. Toch gaf hij toe dat hij soms oude bekenden onderdak bood.

De man vroeg eerder tijdens de zitting of hij een nieuwe woning zou krijgen, maar die zekerheid kon de rechter hem niet geven. De kans dat hij op straat komt te staan, omschreef de huurder als verschrikkelijk.

De rechter heeft nu besloten dat de huurder inderdaad zijn woning moet verlaten om verdere overlast te voorkomen.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel