Vrouw (76) slachtoffer van oplichting door nep-agenten

MARKNESSE • Di 8 oktober 2024 | 12:28 • Dinsdag 8 oktober 2024 | 12:28

Voor de tweede keer in korte tijd zijn er nep-agenten actief in Marknesse. Een 76-jarige vrouw werd zo afgelopen weekend beroofd van haar sieraden, meldt de politie. Eind vorige maand gebeurde dat ook al in hetzelfde dorp.

De vrouw werd gebeld door iemand die zich voordeed als de 'rijksrecherche'. De persoon aan de telefoon vertelde dat er verdachten waren aangehouden en dat er mogelijk bij haar woning aan de Lisdodde ingebroken zou worden.

Vervolgens kwam er zaterdagavond rond 21.30 uur een man bij de vrouw aan de deur om haar waardevolle spullen 'in bewaring' te nemen. De dief nam haar sieraden en bankpas met pincode mee. Even later werd daarmee een aanzienlijk geldbedrag gepind.

Nog een poging
Kort daarvoor werd een andere mevrouw een kilometer verderop in het dorp ook bijna slachtoffer. Zij woont in de G. Lokkenstraat en werd zaterdagavond gebeld door 'de politie'. Toen zij de telefoon aan haar kleindochter gaf werd er direct opgehangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel