Mannen doen zich voor als agenten en beroven oudere vrouw van sieraden

MARKNESSE • Do 26 september 2024 | 10:02 • Donderdag 26 september 2024 | 10:02

Twee mannen hebben een oudere vrouw uit Marknesse vrijdagavond via een babbeltruc van een aantal waardevolle sieraden beroofd. De ene man deed zich telefonisch voor als politieagent en later kwam een tweede bij haar thuis langs.

De eerste nepagent belde haar op en vertelde dat de politie bij haar thuis zou komen, om de sieraden veilig te stellen. Zo'n vijf minuten later stond een andere nepagent bij haar woning aan de Remise op de stoep.

Hij haalde haar over om de sieraden mee te geven. Daarna rende de man met de sieraden de woning uit en vluchtte waarschijnlijk in de richting van de Boslaan. De politie is op zoek naar tips.

Meer nepagenten actief
De politie waarschuwt dat er de afgelopen weken meer nepagenten actief zijn geweest in de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Dronten. Zij zouden met praatjes bij mensen aan de deur komen en contant geld of sieraden stelen. Daarom vraagt de politie om verdachte situaties te melden.

Lees ook: Ouder stel geeft sieraden mee aan 'nepagent' met bijna dezelfde naam als hun wijkagent

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel