Lintje voor voormalig AAP-directeur Van Gennep

ALMERE • Vr 4 oktober 2024 | 18:00 • Vrijdag 4 oktober 2024 | 18:00

Oud-directeur van stichting AAP, David van Gennep, heeft vrijdag een lintje ontvangen. Dat gebeurde tijdens zijn afscheid tijdens Wereld Dierendag. De dierenactivist was 43 jaar actief bij de dierenclub uit Almere, waarvan hij 33 jaar directeur was.

Van Gennep kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor het welzijn van exotische dieren. Tijdens zijn afscheid waren diverse prominenten die zich hebben ingezet voor dierenwelzijn aanwezig. Onder hen Lenie ’t Hart en Martin Gaus.

Positieflijst
Eén van de grootste verdiensten van Van Gennep is de totstandkoming van de Nederlandse positieflijst voor huis- en hobbydieren. Op die lijst staat welke dieren wel en niet als huisdier gehouden mogen worden. De dierenactivist zou zich daar 32 jaar lang voor hebben ingezet en de lijst werd op 1 juli ingevoerd.

Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de opening van een tweede vestiging van stichting AAP, in de Spaanse stad Alicante. Daar worden diverse apensoorten opgevangen.

Lees ook: David van Gennep over vertrek bij AAP: 'Het is nu de juiste tijd'

Van Gennep vormde een directieduo samen met Erik Peeters. Die laatste gaat als enige directeur verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel