Stichting GOL Lelystad wint landelijke prijs voor activiteit Prokkelweek

LELYSTAD • Za 28 september 2024 | 15:11 • Zaterdag 28 september 2024 | 15:11

Stichting GOL uit Lelystad heeft de Zilveren Prokkel gewonnen in de categorie 'Beleven en Ontmoeten'. De Gouden en Zilveren Prokkels zijn prijzen die worden uitgereikt aan organisaties die activiteiten organiseren tijdens de landelijke Prokkelweek. Dit is een week waarin wordt aangemoedigd om mensen met en zonder verstandelijke beperkingen samen te brengen.

Margriet van Oosten, voorzitter van de stichting, zegt erg trots te zijn de prijs in ontvangst te mogen nemen. GOL organiseerde op vrijdag 14 juni, in samenwerking met andere organisaties in Lelystad, activiteiten zoals vissen, boogschieten, waterfietsen en touwtrekken. "De nominatie voor de Gouden Prokkel en de toekenning van de Zilveren Prokkel is de kroon op het werk en op de prachtige dag die de deelnemers en alle anderen samen hebben ervaren", vertelt Van Oosten.

Vooroordelen wegnemen
De jury van de Gouden Prokkel vond dat GOL de prijs verdiende omdat zij vooroordelen over mensen met een beperking proberen weg te nemen. Dat is volgens de juryvoorzitter erg belangrijk en de organisatie heeft de essentie van Prokkelen mooi weten weer te geven.

De Gouden Prokkel in dezelfde categorie is gegaan naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Zij zetten zich in om ziekenhuisbezoeken voor mensen met een verstandelijke beperking minder ingewikkeld te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel