Lage bomen, bankjes en een veilige kruising: omwonenden delen wensen voor vernieuwd Zilverpark

LELYSTAD • Vr 27 september 2024 | 7:00 • Vrijdag 27 september 2024 | 7:00

Omwonenden van het Zilverpark in Lelystad konden donderdagavond in het stadhuis meedenken over de vernieuwing van het park. Tijdens de inloopavond gaf de gemeente informatie over de plannen en konden de bewoners aangeven wat ze nog graag willen met de nog niet ingevulde ruimte. 

Het Zilverpark gaat flink op de schop: vanaf volgend jaar moet de dodenherdenking er worden gehouden bij het nieuwe herdenkingsmonument en dus komt er op het water een groot rond podium. Ook komen er meer plekken om bij het water te zitten, en wordt de skatebaan volledig vernieuwd. 

Op posters konden omwonenden de plannen bekijken en medewerkers van de gemeente gaven antwoorden op vragen die de bewoners hadden. Op post-its konden ze vervolgens ideeën opschrijven, en eventueel contactgegevens achterlaten om de ideeën verder te bespreken.

De huidige skatebaan

'Alles al besloten'
Henny de Ree woont in Zilverpoort, de nieuwe flat aan het Zilverpark. Hij is sceptisch over de inloopavond. "In feite zijn alle plannen al beklonken, dus is er niet zoveel meer in te brengen in het geheel."

Het klopt dat er al een aantal plannen vaststaat. Voor het herdenkingsmonument liggen al maquettes klaar, maar daar is ook een inspraaktraject voor geweest. Op basis van opmerkingen van omwonenden is het ontwerp toen aangepast.

Voor de groenstroken en invulling van de skatebaan en speeltuin zijn nog wel suggesties welkom.

De nieuwe herdenkingsplek

Uitzicht
Een groepje omwonenden schrijft aan een statafel samen ideeën op voor een veiliger kruispunt bij de Vomar-supermarkt. Weer anderen willen graag lage bomen of struiken aan de oostzijde zodat hun uitzicht niet verdwijnt. 

Inge Berkhof, ook een Zilverpoort-bewoner, heeft op een post-it geschreven dat ze graag bankjes wil bij de toekomstige speeltuin. Zij denkt wel dat de gemeente zal luisteren naar de suggesties: "als er niet naar ons geluisterd zou worden, dan zouden ze deze bijeenkomst toch niet plannen?"

Als alles goed gaat, is het Zilverpark voldoende af om er in 2025 op 4 mei dodenherdenking te houden. Later in dat jaar moet het park volledig opgeleverd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel