Almeerder krijgt boete voor wangedrag aan boord van vliegtuig

ALMERE • Wo 25 september 2024 | 15:42 • Woensdag 25 september 2024 | 15:42

Schreeuwen, schelden en het negeren van instructies van het cabinepersoneel in het vliegtuig. Een 37-jarige man uit Almere heeft zich tijdens een lange vlucht vanuit Cancun flink misdragen.

De man weigerde te blijven zitten toen hem dat werd gevraagd en schold het personeel vervolgens uit. Hiervoor heeft de rechter hem een geldboete van 400 euro opgelegd.

Onveilig gevoel
Het gedrag van de man zorgde ervoor dat zijn medereizigers zich tijdens de vlucht onveilig voelden. De verdachte zag niet in dat hij verkeerd bezig was en legde de schuld volledig bij de bemanning van het vliegtuig.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een geldboete van 400 euro geëist, die de rechter uiteindelijk ook heeft opgelegd.

Bemanningslid onder invloed
De rechter behandelde naast de zaak van de Almeerder nog vier andere niet-Flevolandse luchtvaartzaken, waaronder die van een bemanningslid uit Slowakije dat onder invloed van alcohol werkte.

Ook de zaak van een vrouw die met een laserpen een politiehelikopter verblindde, omdat ze dacht dat het een ufo was en ze daarmee contact wilde leggen, kwam aan bod.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel