Medewerkers welzijnsorganisatie mogen op kosten van de zaak vrijwilligerswerk doen

LELYSTAD • Di 17 september 2024 | 17:43 • Dinsdag 17 september 2024 | 17:43

Eventjes niet werken voor de baas, maar wel op diens kosten vrijwilligerswerk doen. Medewerkers van zorginstantie Welzijn Lelystad mogen zich elk jaar 24 uur vrijwillig inzetten en krijgen die uren wel doorbetaald. Via deze constructie werd er dinsdagochtend een buurtfeest gehouden in de Lelystadse wijk de Jol.

Marleen Staarman werkt als coördinator Zorgvrijwilligers voor Welzijn Lelystad. Ze hoorde dat het Leger des Heils wel wat steun kon gebruiken bij het buurtfeest. Samen met een collega vroeg ze om betaald verlof en haar werkgever ging daarmee akkoord.

"Dat vind ik helemaal top", is de reactie van Marleen. Ze meldde zich met haar collega bij het Leger des Heils als tijdelijk vrijwilliger en gingen aan de slag. "We hebben hier een feest met bingo, muziek en dans, maar ook met karaoke en lekker eten", zegt Marleen.

Hartverwarmend
Het doel van het feest is verbinden en kennis maken met elkaar. Dat lijkt volgens Marleen te zijn gelukt. "Ja dit is gewoon heel gezellig", zegt een buurtbewoonster. "Wat hier allemaal gedaan wordt is hartverwarmend", zegt een andere bewoonster van de Jol.

Martin Brand heeft namens het Leger des Heils bijgedragen aan het tot stand komen van het buurtfeest. Hij is ook bekend als christelijk zanger en trad ook op voor de gasten.

Het initiatief van Welzijn Lelystad om twee van hun werknemers als vrijwilliger uit te besteden vindt hij geweldig.

"Ik was heel blij dat zij zich aanboden", zegt Martin. Zonder de hulpen van de twee dames was het volgens hem veel moeilijker om een feest te organiseren. Daar komt volgens hem bij dat het een mooie ervaring is om bij andere welzijnsorganisatie vrijwilligerswerk te doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel