Inwoners Swifterbant kunnen straks wandelen op nieuw landgoed

SWIFTERBANT • Di 17 september 2024 | 19:30 • Dinsdag 17 september 2024 | 19:30

Op een stuk landbouwgrond in Swifterbant wordt een villa gebouwd met daaromheen een park waarin gewandeld kan worden. Het stuk grond is zeven hectare groot, wat overeenkomt met tien voetbalvelden. De eerste paal is dinsdag geslagen.

"De villa is zo ontworpen dat het je dichter bij de natuur brengt", zegt Stephan de Clerck, die er gaat wonen. Het is de bedoeling dat iedereen gewoon rond kan lopen in het landgoed eromheen, er komen wandelpaden, paddenpoelen en gras. "We willen graag een fijne plek om te wonen, maar we willen ook dat er wat wordt gedaan aan de biodiversiteit."

Ook wil de eigenaar van het landgoed een mooie aansluiting tussen bewoond gebied en landelijk gebied. "Met deze natuur komt er een mooie aansluiting op het bestaande bos en Swifterbant Zuid."

De villa wordt met natuurlijke materialen gebouwd. Hij wordt rond en in het midden ervan komt een buitenpatio met een boom. Het landgoed moet Artemis gaan heten, naar de Griekse godin van de jacht, de heerseres van het wild.

Ontwerp van de villa.


Andere bestemming
Eerder had het perceel nog een landbouwbestemming en mocht er nog geen huis op gebouwd worden. Dat is nu veranderd, zegt De Clerck "We hebbe het dankzij nieuwe regelgeving kunnen wijzigen, zodat straks iedereen hier, in onze achtertuin, kan wandelen, ontspannen en de natuur beleven."

Eind 2025 moet de villa klaar zijn. De natuur eromheen laat wat langer op zich wachten, zegt De Clerck. "Tijdens de bouw van de villa gaan we de sloten graven. Volgend jaar herfst worden de bomen aangeplant."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel