Hoger beroep in zaak rond fatale val van trap in Zeewolde

ZEEWOLDE • Ma 16 september 2024 | 10:34 • Maandag 16 september 2024 | 10:34

Een man uit Voorst die vorige maand 8 jaar cel kreeg voor het ombrengen van zijn vriendin in Zeewolde gaat in hoger beroep tegen die straf. Ook het Openbaar Ministerie (OM) heeft beroep aangetekend. Dit betekent dat het gerechtshof in Leeuwarden zich in de toekomst opnieuw over de zaak moet buigen.

De rechtbank in Lelystad vond het vorige maand bewezen dat de 58-jarige man schuldig was aan de dood van de vrouw. Het slachtoffer viel in november 2020 van de trap of werd geduwd. Ook was haar keel dichtgeknepen.

De man en de vrouw hadden een relatie. Maar het slachtoffer had de man op de bewuste dag net per aangetekende brief laten weten dat ze die relatie wilde beëindigen. Ook wilde ze zo'n 11.000 euro van hem hebben. De brief zou de man erg boos hebben gemaakt.

'Val was ongeluk'
De man heeft tijdens de zitting verklaard dat de dood van de vrouw een ongeluk was. Hij zou onschuldig zijn.

Het Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend, omdat het vindt dat de rechter in Lelystad voor de feiten die bewezen zijn een te lage straf heeft opgelegd.

Reconstructie bij de woning in 2021

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel