'Straatraces moeten stoppen'; burgemeester wil bezoek brengen aan getergde wijk

ALMERE • Za 14 september 2024 | 19:03 • Zaterdag 14 september 2024 | 19:03

Burgemeester Van der Loo van Almere wil volgende week een bezoek brengen aan de getergde wijk De Steiger. Omwonenden van nabij gelegen bedrijventerrein De Steiger zijn de straatraces zat en ze willen dat er ingegrepen wordt.

"Ze rijden hier met opgevoerde auto's, knallende uitlaten en piepende banden," zegt omwonende Remco Gommers. Vorige week werden er straatraces gehouden voor de deur van FDT Sportcars. Ze hadden een bijeenkomst, is het verhaal. "Een bijeenkomst mag, maar je mag niet straatracen", vindt Gommers.

Het is niet de eerste keer dat er illegale straatraces worden gehouden op De Steiger. "Er wordt hier regelmatig met opgevoerde auto's gereden", zegt Gommers. Eerst durfden boze buurtbewoners uit de wijk Steiger, die een paar honderd meter verder ligt, hun verhaal niet te doen. Maar het loopt nu de spuigaten uit.

Rood is straatracen, groen de wijk

'Geen handhaving'
Bewoners zeggen dat gemeente en de politie niet handhaven. "We hebben gelijk een melding gedaan bij de opgevingsdienst en de politie gebeld," vertelt Gommers. Volgens burgemeester Van der Loo van Almere is ook 'geacteerd' na deze melding en is de politie nog in de wijk geweest. "Ja, maar dat was een of twee uur na de illegale straatrace," zegt Marcel Buisman, een andere omwonende.

Burgemeester Van der Loo zegt dat het best lastig is voor de politie om altijd op tijd bij een melding te zijn. "We kunnen niet overal met onze ogen en oren bij zijn", zegt hij. Maar volgens Gommers wist de politie vooraf van de 'bijeenkomst' bij het autobedrijf. "Toch werd er niet ingegrepen terwijl te verwachten was dat er op straat geracet zou worden."

Omwonenden zouden het fijn vinden als de burgemeester een keer langs komt. "Ik heb de woordvoerder van de burgemeester gisteren gesproken en hem van harte uitgenodigd om de situatie hier te bekijken", zegt Gommers. Van der Loo is beschikbaar om een kijkje te nemen. "Komende week is prima," zegt hij in een reactie. Gommers hoopt dat de burgemeester niet alleen komt praten over de illegale straatraces: "Hij moet vervolgens ook wat doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel