Mogelijk schietincident in Dronten, politie doet onderzoek

DRONTEN • Za 14 september 2024 | 13:21 • Zaterdag 14 september 2024 | 13:21

Meerdere Drontenaren hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag melding gemaakt van een mogelijk schietincident. Dat meldt de politie. Die doet onderzoek of er daadwerkelijk geschoten is.

De meldingen kwamen rond 3.45 uur binnen uit de omgeving van Het Hogerhuis en Fazantendreef. In deze buurt werden schoten gehoord en er zou mogelijk een wapen zijn gezien, zegt een woordvoerder van de politie.

Agenten deden vervolgens onderzoek in de omgeving. Op beelden is te zien dat een agent een object opraapt en in een zak doet. Het lijkt op een huls maar voor zover bekend zijn hulzen of kogelinslagen niet gevonden, zegt de politiewoordvoerder.

'Inwoners zijn alert na eerdere schietpartij'
De politie merkt dat Drontenaren alert zijn sinds de schietpartij van afgelopen maandag aan de Blaasbalg waarbij twee gewonden vielen en een man overleed. "Die alertheid begrijp ik, het is goed dat ze ons bellen", aldus de woordvoerder. "We kijken nu of er samenhang is in de meldingen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel