Nieuwe dorpshuis Marknesse opent deuren na jaren voorbereiden: 'Apetrots'

MARKNESSE • Vr 13 september 2024 | 11:24 • Vrijdag 13 september 2024 | 11:24

Na jaren voorbereiden neemt Marknesse vrijdagmiddag het nieuwe dorpshuis in gebruik. Het is een multifunctioneel centrum dat naast dorpshuis ook gebruikt wordt als sportkantine van de naastgelegen sporthal.

"Dit is de grote zaal van De Markering", vertelt voorzitter Ton de de Boer van Stichting Dorpshuis Marknesse, wijzend naar de ruime zaal. Volgens hem is het ideaal voor grote bijeenkomsten en vergaderingen, maar ook verjaardagen en bruiloften. Ook de eerste activiteit staat al in de agenda. "Dat is iemand die afscheid neemt van haar werk en van haar klanten."

De Boer praat vervolgens vol trots over de de nieuwe bar. "De bar is compleet vernieuwd. Alles wat hier heeft gestaan, hebben we weggehaald. We zijn helemaal opnieuw begonnen."

Volgens de voorzitter heeft het een moderne stijl gekregen en staat het in verbinding met de keuken waar de snacks worden gemaakt. Er is een vergunning voor het schenken van licht alcoholische dranken, frisdrank en sportdranken.


Samenkomen
Het belang van de synergie tussen het dorpshuis en de aangrenzende sporthal wordt door De Boer benadrukt. "Het grote voordeel is dat jong en oud nu op één locatie samenkomen." Dat was volgens de voorzitter tot nog toe niet mogelijk omdat er geen ruimte in het dorp was waar meer dan veertig personen gelijktijdig terecht konden. "Dit nieuwe centrum voorziet in die behoefte."

Brede steun
Het project heeft zeven jaar in beslag genomen en is mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van vele inwoners. "We hebben gemerkt dat het project breed gedragen wordt. We hebben tijdens het hele proces veel medewerking ontvangen van de inwoners van Marknesse", vertelt De Boer trots.

De nieuwbouw heeft 1,2 miljoen euro gekost. De gemeente Noordoostpolder gaf een miljoen aan subsidie, de stichting zelf betaalde 200.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel