OM verdenkt man die in Dronten schoot van moord, ook vrouw blijft in cel

DRONTEN • Do 12 september 2024 | 16:00 • Donderdag 12 september 2024 | 16:00

De man die maandagmiddag in Dronten drie mensen zou hebben neergeschoten, wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van moord en een dubbele poging tot moord. De rechter-commissaris heeft donderdag bepaald dat de 48-jarige man twee weken langer vast mag worden gehouden.

Voor de zaak zit ook een 45-jarige vrouw vast. Zij wordt verdacht van het medeplegen van, of medeplichtigheid aan moord en twee pogingen daartoe. De vrouw wordt ook nog verdacht van openlijke geweldpleging. Ook zij blijft twee weken langer in de cel.

Dat het OM bij de verdenking spreekt van moord, betekent dat er vermoedens of aanwijzingen zijn dat de schietpartij niet in een opwelling heeft plaatsgevonden.

De schietpartij vond maandagmiddag plaats aan de Blaasbalg. Een man van 30 werd dodelijk getroffen. Een man van 32 en een 39-jarige vrouw raakten zwaargewond.

Kort na de schietpartij werd maandagmiddag de 48-jarige man opgepakt. De vrouw van 45 werd in de loop van de dinsdag aangehouden.

Hoogoplopende emoties
Omwonenden zijn woensdagavond bij elkaar gekomen tijdens een zeer emotionele avond in Sporthal de Beurs. De spanning onder de bewoners van de straat Blaasbalg was voelbaar en hoorbaar. Ze klaagden dat de neergeschoten bewoners al jaren voor overlast zorgden.

De burgemeester van Dronten gaf publiekelijk toe dat problemen rond het gezin bekend waren bij de gemeente en andere instanties. Hij verwacht dat het weken of maanden kan duren voordat buurtbewoners en hun kinderen zich weer een beetje veilig zullen voelen.

Eerder op de avond vertelde de burgervader dat er een speciaal telefoonnummer is ingericht voor buurtbewoners die acute vragen hebben of die grote zorgen hebben over hun veiligheidsgevoel. "U mag 24 uur per dag ons bellen. Dan komen we in actie om hulp te regelen. Als het moet zelfs 's nachts."

Lees ook: Emotionele bijeenkomst over schietpartij Dronten: 'Waarom werd er niet eerder ingegrepen?'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel