Spaans modebedrijf vergroot aanwezigheid in Lelystad met strijkfabriek

LELYSTAD • Wo 11 september 2024 | 12:45 • Woensdag 11 september 2024 | 12:45

Het Spaanse modebedrijf Inditex gaat in Lelystad een tweede strijkcentrale bouwen naast de bestaande centrale. De gemeente heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd.

Het gebouw komt op een kavel van 1,7 hectare aan de Kelvinweg op bedrijventerrein Larserpoort. Inditex heeft de grond vorig jaar al gekocht en eind december een vergunning aangevraagd, maar die is pas op 20 augustus goedgekeurd. Daarmee kan de bouw binnen afzienbare tijd beginnen.

Loopband
Er staat al een andere strijkcentrale aan de Kelvinweg. Via een brug met een loopband over de Albert Plesmanlaan gaat kleding vanuit het magazijn van Inditex naar de strijkfabriek om te worden gestreken.

Het Spaanse bedrijf zei eerder dat er ongeveer 150 mensen in de strijkfabriek zouden komen te werken. Hoeveel banen de tweede fabriek schept, is niet bekend.

Zara
Inditex verwerkt in Lelystad mannenkleding van het merk Zara. Die wordt per vrachtwagens aangevoerd en gereedgemaakt voor verzending naar Zara-winkels in Europa en daarbuiten. Zendingen voor buiten Europa gaan per vliegtuig via Schiphol.

Het distributiecentrum op Larserpoort is de laatste maanden al uitgebreid. Zo zijn de gerobotiseerde magazijnen aan de kant van de Meerkoetenweg groter geworden. Er zijn ook plannen om op termijn nog gebouwen op het eigen terrein bij te bouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel