Nieuwe ambulancepost in Biddinghuizen heeft ook extra dagdienst

BIDDINGHUIZEN • Wo 11 september 2024 | 10:36 • Woensdag 11 september 2024 | 10:36

Met de komst van een nieuwe ambulancepost in Biddinghuizen, is er overdag een extra ambulance met bezetting voor dit deel van de polder beschikbaar gekomen. GGD Flevoland verwacht dat hierdoor de aanrijtijden in de regio op peil kunnen blijven.

Er moest in de gemeente Dronten een tweede post komen, omdat het aantal inwoners van die gemeente groeit en mensen steeds vaker bellen voor een ambulance.

Verder is in Gelderland een standplaats verplaatst van Elburg naar 't Harde. Door die verplaatsing zouden voor Gelderse ambulances de aanrijtijden naar incidenten in Dronten ver oplopen.

Locatie
De ambulance heeft haar nieuwe onderkomen aan de rand van Biddinghuizen, tussen garageboxen op een bedrijventerrein. "Voor ons is dit een satellietpost. We hebben boven de garage een woonkamer. Daar kunnen we koffie zetten en tv kijken als we wachten op een melding, vertelt medisch verpleger Isa.

Samen met collegachauffeur Jeroen bemenst zij regelmatig de nieuwe post in Biddinghuizen. "Onze ambulancepost hier valt niet zo op, maar voldoet prima", vult Jeroen aan.


GGD Flevoland verwacht dat de gebiedsdekking verbetert nu er overdag een extra ambulancepost in Biddinghuizen in bedrijf is. In de meeste gevallen moet het lukken om binnen een kwartier bij een patiënt te zijn om hulp te bieden.

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel