Naast Dronten krijgt ook Biddinghuizen eigen ambulancepost

BIDDINGHUIZEN • Di 10 oktober 2023 | 6:15 • Dinsdag 10 oktober 2023 | 6:15

De gemeente Dronten krijgt een extra ambulancepost. Uiterlijk 1 november wordt die post gevestigd in Biddinghuizen, aan de Korenmaaier 5.

In de gemeente Dronten is er op dit moment al een ambulancepost in Dronten zelf. Volgens de GGD Flevoland is de extra post nodig, omdat het aantal inwoners in de gemeente groeit en mensen steeds vaker bellen voor een ambulance. Ook is de standplaats in het Gelderse Elburg verplaatst naar 't Harde, eveneens in Gelderland. Door die verplaatsing zouden de aanrijtijden te ver oplopen.

Tijdelijke locatie
De locatie aan de Korenmaaier is een tijdelijke plek, waar de RAV (Regionale Ambulance Voorziening) zich vestigt. Hier komt één ambulance te staan, net zoals er in Dronten eentje staat. Deze locatie is niet geschikt als standplaats voor een ambulance. Daarom wordt er voor de langere termijn, samen met de gemeente Dronten, gezocht naar een vaste plaats. Hiervoor is een vergunning aangevraagd. In de tussentijd mag deze tijdelijke ambulancepost al gebruikt worden.

Wethouder Lazise Hillebregt (Gezondheidszorg) is blij met de extra ambulancepost. "Het is altijd spannend als er een ambulance nodig is in een acuut geval. Door deze extra post is hulp snel ter plaatse."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel