Lege perrons en haltes: Flevolandse reizigers getroffen door ov-staking

FLEVOLAND • Wo 11 september 2024 | 7:43 • Woensdag 11 september 2024 | 7:43

Veel trein- en busstations waren woensdagochtend helemaal leeg. Er werd gestaakt in het openbaar vervoer. Busmaatschappijen Keolis en EBS zetten tot 08.00 uur geen bussen in, en ook de NS liet 's morgens vroeg geen treinen rijden. Inmiddels is het vervoer weer op gang gekomen.

De gevolgen van de staking waren goed zichtbaar. Het was helemaal leeg in station Almere Centrum. De meeste Flevolanders hadden een ander vervoersmiddel gevonden.

Er waren alleen een paar taxichauffeurs die probeerden extra zaken te doen. Eén vrouw die naar haar werk in Amsterdam moest, maakte daar dankbaar gebruik van.

Haar werkgever, een hotel, heeft haar toestemming gegeven om met de taxi te komen in plaats van met de trein. Iets later kwam er een beheerder aan om de lichten in het station uit te doen.

Ook in Lelystad lagen het treinstation en de bushaltes er verlaten bij. Maar niet iedereen was goed geïnformeerd; een vrouw wilde met de bus naar Lelystad-Haven, maar moest terug naar huis om de fiets te pakken.

De staking was op initiatief van vakbonden FNV en CNV. Die zijn boos omdat in 2025 de Regeling Vervroegd Uittreden verloopt. Die regeling maakt het mogelijk dat mensen met een zwaar beroep eerder kunnen stoppen met werken.

Een stakende buschauffeur uit Almere zei woensdagochtend dat zijn werk inderdaad zwaar is. "Veel buschauffeurs zijn op leeftijd, en we hebben onregelmatige diensten met korte pauzes. We hebben dus het recht om eerder met het werk te stoppen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel