Dode en twee zwaargewonden bij schietpartij in Drontense woonwijk

DRONTEN • Ma 9 september 2024 | 16:46 • Maandag 9 september 2024 | 16:46

Bij de schietpartij aan de Blaasbalg in Dronten is maandag inderdaad een dode gevallen, bevestigt de politie. Het gaat om een man. Twee anderen zijn zwaargewond geraakt. Over de identiteit van hen is niets bekendgemaakt. Na het incident is vrijwel meteen een verdachte aangehouden, laat de politie weten. 

Het dodelijke slachtoffer lag naast een geparkeerde auto. Zijn lichaam werd met een wit laken afgedekt, waardoor ter plaatse vrij snel duidelijk werd dat hulp voor deze persoon niet meer mocht baten. De politie kon zijn overlijden pas maandagavond laat officieel bevestigen, vanwege de chaotische omstandigheden rond het onderzoek. Ook moesten de nabestaanden van het slachtoffer eerst worden geïnformeerd.

Het incident gebeurde rond 16.15 uur in de normaal rustige straat. De Blaasbalg ligt in de woonwijk Dronten-West. In het hofje staan verschillende rijtjes met huizen rond een speeltuintje. De schietpartij gebeurde bij de geparkeerde auto die voor een woning stond. De omgeving werd ruim afgezet en er werden witte schermen geplaatst om het zicht op het slachtoffer weg te houden.

Lees ook: Buurt geschokt door bloedig schietincident; 'Hij schreeuwde: nu moet het klaar zijn'

Verdachte op de knieën
Op beelden die vlak na de schietpartij zijn gemaakt, is te zien dat een man op zijn knieën wordt gedwongen door een politieagent die zijn wapen heeft getrokken. Vervolgens wordt de verdachte geboeid afgevoerd. Hij lijkt zich niet tegen de aanhouding te hebben verzet. Er zijn volgens de politie geen andere verdachten in beeld.

EOD betrokken bij onderzoek
Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten was maandagavond bij het plaats delict om zich te laten informeren over de situatie. Gebben wilde daarna niets zeggen over de heftige gebeurtenis in zijn gemeente.

Aan het begin van de avond kwam ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in de straat aan. De EOD hielp mee met het onderzoek omdat er signalen waren dat er mogelijk sprake was van een explosief, of iets dat daar op leek, in de directe omgeving van de schietpartij. Wat de uitkomst is van dat onderzoek, was maandagavond laat nog niet duidelijk.

Traumateam
Een traumateam landde maandagmiddag met een helikopter in de buurt van het incident om te assisteren bij de hulpverlening. De twee zwaargewonden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel