Particuliere beveiligingsdienst in Almere Buiten mag na half jaar weer aan de slag

ALMERE • Di 10 september 2024 | 8:15 • Dinsdag 10 september 2024 | 8:15

De particuliere surveillancedienst OSJW in Almere Buiten mag het beveiligingswerk in de wijk hervatten. Eigenaar Danny van Krimpen beschikte eerder niet over de juiste papieren en moest het werk daarom ruim een half jaar geleden neerleggen. Hij heeft nu voor de komende vijf jaar een vergunning.

De formule van het Almeerse bedrijf is simpel: je wordt voor 14 euro per maand lid en je kunt rekenen op allerlei hulp waar je nog geen dokter of politie voor nodig hebt. Zo kun je bellen als het onprettig voelt om in het donker alleen thuis te komen of als je met een lege accu staat.

Personeel dat dit soort beveiligingswerk uitvoert moet daarvoor gekwalificeerd zijn en het Nederlandse Dienstnummer (ND-nummer) hebben.

Screening
Nadat Van Krimpen een vergunningsaanvraag deed, kwam de politie bij hem thuis langs om hem te screenen.

De Almeerder laat weten blij te zijn dat de vergunning binnen is. Dat betekent volgens hem dat het werk er in de toekomst weer hetzelfde kan uitzien als altijd.

Dat kan overigens nog wel even duren. Toen Van Krimpen eerder dit jaar door de politie werd teruggefloten, stopte hij met het werven van nieuwe leden.

Wegens privéomstandigheden kan hij zich daar de komende maanden ook nog niet op richten: "Mijn 6-jarige zoontje is ernstig ziek. Daar gaan mijn zorgen voorlopig naar uit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel