Winkeliersvereniging wil parkeergarage Dronten 's nachts openhouden

DRONTEN • Do 5 september 2024 | 16:56 • Donderdag 5 september 2024 | 16:56

Als het aan Winkeliervereniging Suydersee ligt, blijft de parkeergarage in het centrum van Dronten 's nachts open. De gemeente overweegt de garage van 23:00 uur tot 06:00 uur te sluiten vanwege aanhoudend overlast, vandalisme en vernielingen.

Dat er problemen zijn in de parkeergarage is ook het winkelende publiek opgevallen. "Het is een troep, en je voelt je er niet veilig. Het is donker en vies", zegt een vrouw die net de garage uit komt lopen. Ze zegt de garage liever te mijden.

"Als je er doorheen loopt komt het niet fijn over: het is vies en er hangen verkeerde geuren", ziet ook Perry de Moel van Winkeliersvereniging Suydersee. Hij is het er dan ook mee eens dat er extra maatregelen nodig zijn.

Laatste redmiddel
Maar een nachtelijke sluiting is wat hem betreft nog niet aan de orde. "Je moet eerst proberen allerlei maatregelen te nemen om het wel te laten functioneren, en als dat niet lukt, moet dit een laatste redmiddel worden."

Het is niet zo dat de gemeente nog niks geprobeerd heeft bij de garage. Er kwam onder andere cameratoezicht, extra boa-toezicht en een verbod om naar binnen te gaan als je auto er niet stond.

Af en toe kijken
De Moel denkt dat er niet consequent genoeg is gehandhaafd. "Als je af en toe komt kijken, werkt het niet. Je moet het consequent bijhouden." Hij denkt dat een intensivering van de huidige maatregelen al voldoende kan zijn. "We moeten toch dingen kunnen beschermen in deze maatschappij?"

Mochten extra maatregelen geen effect hebben en de nachtelijke sluiting er toch komen, dan is het volgens De Moel maar de vraag of dat echt een verbetering zal zijn voor het centrum. "Ik ben er bang voor dat het probleem zich dan verplaatst, dat je dan elders weer hangplekken krijgt en overlast."

De gemeente gaat nu eerst in gesprek met omwonenden, winkeliers en met De Meerpaal, om te kijken of er nog andere opties zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel