Nieuw jongerencentrum moet voorkomen dat jeugd in de criminaliteit afglijdt

LELYSTAD • Wo 4 september 2024 | 6:03 • Woensdag 4 september 2024 | 6:03

Het nieuwe jongerencentrum Paradijs heeft dinsdag in Lelystad de deuren geopend. Daarvoor is gedurende een half jaar een deel van congrescentrum De Pijler aan de Ketelmeerstraat in de Waterwijk verbouwd.

"Ik ben zo ontzettend blij en trots op wat we hebben neergezet. Ik vind het echt heel mooi geworden", zegt Jettie Hijmissen die leiding geeft aan een team van jongerenwerkers dat klaarstaat voor de jeugd.

Met subsidie van de gemeente Lelystad heeft de christelijke organisatie Youth for Christ dit jongerencentrum opgezet. De gemeente wil voorkomen dat jongeren in kwetsbare wijken in de criminaliteit belanden of daar verder in afglijden.

'Jeugd heeft het moeilijk'
Jongerenwerker Douwe Visser gaat vaak de Waterwijk in en merkt dat de jeugd het moeilijk heeft. "Ze hebben veel afleiding van hun smartphone. In deze tijd scheiden ook veel ouders. Ook veel jongeren krijgen te maken met criminaliteit. Dan is een veilige plek waar ze gezien worden heel fijn en heel goed."

De ruimte heeft mintgroene muren, neonlicht en veel hout. Jongeren tussen 12 en 23 jaar kunnen er onder meer tosti's eten, tafeltennissen, gamen en met vrienden chillen. "Ik vind het heel mooi, de kleuren zijn ook heel mooi", zegt één van de meisjes die aan het eten is. "Leuk bedacht", zegt een jonge gamer, die op aanraden van een vriend naar het centrum is gekomen.

Geen missiewerk
Teamleider Jettie Hijmissen van Youth for Christ benadrukt dat het geloof zeker niet op de voorgrond staat. "Je hoeft niet christelijk te zijn om hier te komen. Onze waarden zijn wel vriendschap, jongeren nog een keer een kans geven en vertellen dat ze van waarde zijn. Rust en een veilige plek. We staan geen bijbels uit te delen bij de ingang."

Jongerencentrum Paradijs aan de Ketelmeerstraat 90 in Lelystad is dinsdag t/m vrijdag geopend van 12 tot 17 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel