Bedrijfspand staat er troosteloos bij na grote brand in Almere

ALMERE • Ma 2 september 2024 | 14:23 • Maandag 2 september 2024 | 14:23

Tientallen kapotte vriezers, koelkasten en wasmachines en een bedrijfspand dat volledig verwoest is. De plek waar zondagavond een grote brand uitbrak in Almere ligt er troosteloos bij. De brandweer was in de vroege ochtend klaar met blussen.

De brand brak rond 20.00 uur uit bij het pand aan de Keersluisweg op industrieterrein De Vaart. In het gebouw waren onder meer een witgoedbedrijf en een partytentenverhuurbedrijf gevestigd.

Opvallende oproep
De politie verstuurde een oproep dat er werd gezocht naar een man met een zwartgeblakerd gezicht. Die werd vervolgens aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren.

De man is ook te zien op beelden van een videodeurbel van een naastgelegen bedrijf op hetzelfde terrein. Rond 19.45 uur probeert hij met een handblusser de vlammen te blussen. Dan gebeurt er iets in het pand, waardoor de man naar achteren wordt gedrukt. De beelden zijn door een verslaggever van Omroep Flevoland gezien.

'Zoon van eigenaar witgoedbedrijf'
Het vuur woedde in een magazijn van AMY Witgoed. De volgende dag loopt op het terrein iemand rond die zegt dat hij de broer van de man is. Nader Saidan vertelt dat zijn zwartgeblakerde broer de zoon van de eigenaar van het witgoedbedrijf is. Een andere ondernemer uit het pand heeft hetzelfde verhaal.

"Als m'n broer een verdachte zou zijn, dan gaat hij toch niet de brand blussen", zegt Saidan. Hij kan niet geloven dat zijn broer iets met de brand te maken heeft. Volgens Saidan gaat het inmiddels goed met zijn broer. Hij heeft hem zelf nog niet gesproken, maar wel het ambulancepersoneel dat zich over hem ontfermd heeft. "Ik heb geprobeerd om in contact met 'm te komen, maar dat mocht niet omdat hij nog verhoord moest worden."

De politie laat weten dat de man eerst naar het ziekenhuis moest omdat hij rook had ingeademd, inmiddels is hij naar het politiebureau gebracht om zijn identiteit vast te stellen. De politie onderzoekt nog waarom hij bij de brand was en heeft het verhaal van Nader Saidan nog niet bevestigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel