Grote brand is uit na uren blussen, politie zocht man met zwartgeblakerd gezicht

ALMERE • Zo 1 september 2024 | 20:58 • Zondag 1 september 2024 | 20:58

Een bedrijfspand op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten is zondagavond door brand verwoest. In het gebouw aan de Keersluisweg zaten onder meer een witgoedbedrijf en een partytentenverhuur gevestigd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De brand brak rond 20.00 uur uit. Volgens woordvoerder Geertjan Veenstra werden de eerste vlammen achterin het gebouw gezien, bij één van de kleinere bedrijfjes in het pand. Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht.

Update maandagmiddag: Bedrijfspand ligt er troosteloos bij na grote brand in Almere

Het vuur verspreidde zich snel, waarop brandweerkorpsen uit de hele regio werden opgeroepen.

Die wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. "Dat is een knap staaltje werk geweest", aldus Veenstra. Rond 00.40 was de brand onder controle. Tot maandagochtend waren brandweermensen bezig om na te blussen.

Tijdens de brand werden ook explosies gehoord. Waardoor die zijn ontstaan, kon Geertjan Veenstra zondagavond nog niet zeggen. 

Beelden van de brand:

Man met zwartgeblakerd gezicht
De politie deed kort na de brand via Burgernet een oproep om in de omgeving van de Keersluisweg uit te kijken naar een man met een zwartgeblakerd gezicht. Ook zou hij slechts één schoen dragen. Die persoon is gevonden, zo werd later gemeld. 

Wat zijn rol is bij de brand en of hij ergens van verdacht wordt, is onduidelijk. Volgens de woordvoerder van de brandweer is de man bij de brand gezien, maar is verder nog niets bekend. De politie heeft verder nog geen mededelingen gedaan.

De Burgernetmelding

Veel materieel 
Bij het bestrijden van het vuur is zondagavond veel materieel ingezet, zoals een groot watertransportwagen van de brandweer uit Huizen. Die werd gebruikt om water uit de Hoge Vaart te halen.

Verder werd er geblust vanaf een hoogwerker, werd er gebruik gemaakt van waterkanonnen en werd ook een natuurbrandbestrijdingsvoertuig ingezet.  Met zo'n voertuig kan water verder worden gespoten.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat die over het industrieterrein trok, viel de overlast voor omwonenden mee. Mensen die wel last hadden van de rook werd aangeraden om ramen en deuren te sluiten.

Foto van Joni
Foto van F. Jansen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel