Van YouTube-serie naar bioscoopfilm: het lukte de Almeerse regisseur en acteur Cyriel Guds

ALMERE • Do 29 augustus 2024 | 17:26 • Donderdag 29 augustus 2024 | 17:26

Het begon allemaal met een YouTube-serie over loverboys van de Almeerse regisseur en acteur Cyriel Guds. Om meer de diepte in te kunnen gaan, wilde hij een bioscoopfilm maken en dat lukte o.a. door een succesvolle crowdfunding. Sinds donderdag is de droom werkelijkheid en draait de bioscoopfilm Loverboy: Emoties Uit door heel het land.

De film zou zo heftig zijn dat er tijdens de première in het Amsterdamse Tuschinski door bezoekers een verklaring moest worden getekend dat de makers niet aansprakelijk zijn voor emotionele schade. Dat bleek uiteindelijk een publiciteitsstunt.

Enorm trots
Het doel van de film is om een serieus probleem van mensenhandel en loverboys aan te kaarten. De Almeerse Guds is enorm blij en trots dat het gelukt is.

"Het is heel vet en ik ben trots. Ook omdat een deel van de film zich afspeelt in Almere." De scenes komen voort uit waargebeurde verhalen. Zelfs Peter R. de Vries was betrokken bij het tot stand komen van de film. Hij checkte de scripts of ze wel realistisch genoeg waren.

Heftige film
De YouTube-serie werd al meer 800.000 keer bekeken, maar met de film hoopt Guds het probleem van loverboys bij een nog breder publiek te kunnen aankaarten.

En dat lijkt te lukken, als we bioscoopeigenaar Chris Kok van Kok Experience in Lelystad mogen geloven. Hij was bij de première van de film aanwezig.

"Ik vond het één van de heftigste films die ik ooit heb gezien." In eerste instantie was hij niet van plan om de film te laten zien in zijn bioscoop in Lelystad, maar door de première veranderde hij van gedachten.

Herkenbaar
"Hij is heel realistisch, misschien ook wel doordat het zich in Nederland afspeelt en ook Nederlands gesproken is. Je ziet bijvoorbeeld dat een alleenstaande vader problemen heeft met jeugdzorg. Dat zijn voor mensen echt herkenbare situaties", zegt Chris Kok.

Hij vertelt dat een andere bioscoopeigenaar naast hem zat en aangaf dat hij de film niet kon draaien in zijn gemeente. "Te heftig."

De film is voor 16 jaar en ouder en in Almere en Lelystad te zien.

Bekijk hieronder de trailer:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel