Kinderen die niet op vakantie kunnen krijgen in Lelystadse wijk een leuk programma aangeboden

LELYSTAD • Do 29 augustus 2024 | 6:11 • Donderdag 29 augustus 2024 | 6:11

Zo'n zeventig kinderen uit de Lelystadse Zuiderzeewijk waren de afgelopen woensdagen druk in de weer met knutselen en spelen. Voor het derde jaar op rij werd daar het evenement 'Vakantie in eigen wijk' gehouden.

Stichting MILA organiseert de activiteiten op vier woensdagen in augustus. Kinderen die om verschillende redenen niet op vakantie gaan, kunnen op deze manier toch ook op school vertellen wat ze in de zomer hebben beleefd.

Aan één van de tafels timmert Lize er op los. Ze maakt een vogelhuisje en slaat flink wat spijkers in het houten frame. Ze geniet van het knutselen. "Ik vind het wel best leuk omdat ik allemaal dingen kan maken.

Luciano is al klaar met timmeren. Hij heeft de kwast vast en schildert zijn knutselwerk in regenboogkleuren. Hij is een vaste bezoeker "Als de zomervakantie is, kan je hier elke week naartoe."

Van schminken tot tafeltennis en van stenen schilderen tot vogelhuisjes maken. Iedere week is er weer wat anders te doen, maar nu zit het er op. Volgende week begint school weer.

Met sponsoren en andere deelnemers zijn al afspraken gemaakt om volgend jaar opnieuw 'Vakantie in eigen wijk' te organiseren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel