Lelystadse wildkampeerder is op last van de gemeente vertrokken

LELYSTAD • Di 27 augustus 2024 | 19:36 • Dinsdag 27 augustus 2024 | 19:36

De man die sinds een paar dagen kampeerde in zijn bestelbusje op een grasveld in de Kempenaar in Lelystad, is vertrokken. Hij kreeg van de gemeente de tijd om voor woensdag 10:00 uur te vertrekken. Eigenlijk moest dat dinsdagochtend al zijn gebeurd, maar de deadline was met een dag verlengd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gebeurde de verlenging 'uit coulance'. "Vertrekt hij niet dan zijn wij genoodzaakt om andere maatregelen te nemen. We hopen uiteraard dat dit niet nodig is", aldus de woordvoerder dinsdag. Wat die maatregelen zouden zijn, is niet duidelijk geworden. Eerder werd gesproken over een boete.

'Goed geslapen'
De wildkampeerder oogt dinsdagmiddag een stuk energieker dan maandagavond. "Ik heb goed geslapen", zegt hij, als Omroep Flevoland een kijkje neemt. Inmiddels heeft hij de sleutels van zijn nieuwe huurhuis in handen en is hij met een groepje vrienden de spullen aan het opruimen.

Lees ook: Man kampeert na huisuitzetting in park, buren blij dat hij huurwoning uit is

De man is een aantal dagen geleden uit zijn huurhuis gezet. Sindsdien verblijft hij op een grasveld dat grenst aan zijn voormalige achtertuin. Het lijkt erop dat hij al zijn spullen daar heeft uitgestald. Hij zou eerder niet aan verhuizen zijn toegekomen, omdat hij kapot was van het overlijden van zijn hond.

De politie bevestigde eerder dat zijn hond in beslag is genomen. Er zou sprake zijn van dierenmishandeling. De hond was er zo slecht aan toe, dat de dierenarts het beest moest laten inslapen.

Overlast
Ondanks dat de man alweer een stuk positiever in het leven staat, hekelt hij wel de manier waarop zijn buren over hem praten. Eerder vertelde een aantal omwonenden aan Omroep Flevoland dat hij overlast veroorzaakte vanuit zijn huurhuis. "Maar ik heb ook veel buren die zeggen dat ik geen overlast veroorzaak."

Ook vonden zijn buren het verdacht dat er vaak mensen bij hem binnenliepen, om na 30 seconden weer weg te gaan. "Ik wordt weggezet als een soort drugsdealer, maar ik ben gewoon zelfstandig ondernemer. Natuurlijk komen er mensen over de vloer."

Verslaggever Maarten Middelkoop vertelt in Studio Flevoland over de bijzondere wildkampeerder:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel